Sosyal Medya

Dünya

'SuriyeÂ’de 4 bin Rus asker var'

Suriye’deki Rus asker sayısının 4 bine yükseldiğini tahmin eden ABD güvenlik güçlerine göre, hava saldırıları ve asker sayısının artışı, Esed rejiminin kontrol ettiği bölgeleri çok da genişletmedi.



Reuters haber ajansına konuÅŸan ABD güvenlik güçleri, Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarının baÅŸladığı 30 Eylül’de 2 bin askerinin olduÄŸunu, ilerleyen dönemde de bu sayının yaklaşık olarak iki katına çıktığını söyledi. ABD’li yetkililere göre, Rusya’nın Suriye’de 35 sabit kanatlı uçağı ve 16 helikopteri var.

Ancak ABD’li yetkililer, bütün Rus yardımına raÄŸmen Esed rejimi kontrol ettiÄŸi bölgeleri çok da geniÅŸletemediÄŸini iddia ediyorlar. Buna gerekçe olarak da, Suudi Arabistan’ın muhaliflere verdiÄŸi ABD yapımı tanksavar füzelerin Esed güçlerine verdiÄŸi zararı gösteriyorlar.

ABD DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Hama ve Humus gibi ılımlı muhaliflerin güçlü olduÄŸu yerlere Rusya’nın top gibi kara birimleri gönderdiÄŸini söyledi. Bu durumun Rus askerlerine saldırı ihtimalini artırdığını ifade etti.

Moskova, Suriye’de savaÅŸan kara birliklerinin olmadığını, sadece eÄŸitimci ve danışmanlarının olduÄŸunu iddia ediyor. Rus DışiÅŸleri Bakanlığı, Suriye’deki güçleri ya da kayıpları hakkında açıklama yapmayı reddediyor.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.